Man går inte alltid till tandläkaren för att kolla munhälsan eller laga tänder; ibland går man till tandläkaren för att få ett vackrare leende! Med den moderna teknologins hjälp går det idag att uppnå skinande pärlvita tänder som sitter rakt och snyggt med tandläkarens expertis och man behöver inte längre vara ett barn eller en tonåring för att uppnå bästa resultat. Kosmetisk tandvård har kommit för att stanna och allt fler människor inser hur stor skillnad ett vackert leende gör för en människas hela utstrålning. Hur mycket en person än lägger på ansiktskrämer och botoxbehandlingar och dylika saker så är allt det där bortkastat om man har gula, krokiga gaddar i munnen. Ett vackert leende ger ett fräscht och ungdomligt intryck och får alla människor att bli attraktivare.

Tandblekning

En av de vanligaste kosmetiska tandbehandlingarna idag är blekning. Det kan göras med hjälp av olika ämnen som penslas på tänderna liksom med laser och ger ett snyggt resultat som varar länge. Tänder blir ofta missfärgade med åren och de som särskilt drabbas av gulnande tänder är kaffedrickare och rökare. Det kan också vara ärftligt och många människor mår dåligt av att inte kunna le och skratta normalt på grund av sina tänder. I konsultation med din tandläkare väljer du en nyans som passar bäst så att slutresultatet blir så naturligt som möjligt.

Tandkorrektion

Att vara född med sneda tänder är mycket vanligt och det är inte alltid enbart en estetisk fråga; beroende på ens bett kan detta påverka hur man tuggar och talar. Ibland har människor förlorat en eller fler tänder och fått fula gluggar i munnen. Allt detta kan man korrigera med hjälp av kosmetisk tandvård och i slutändan ha ett leende lika snyggt som Hollywoodstjärnorna. Det vanligaste sättet att korrigera tänder är genom tandställningar, som idag kan göras mycket diskreta, liksom implantat som fyller i gluggar och balanserar tänderna väl mot varandra.