Få saker är så smärtsamma som tandvärk och många upplever den som fullkomligt överväldigande. Till skillnad från en värkande fot eller arm så gör tandvärken det omöjligt för en människa att fungera normalt. Man kan inte sova, äta, dricka eller jobba och stannar man hemma kan man inte ens distrahera sig med en bok eller en film. Motion är inte att tala om!

Lugn bara lugn! Skulle det krisa är det bara att gå in på den här sidan och Här är din akuttandläkare i Stockholm dit du kan komma redan samma dag, oavsett om det är vardag eller helg. Snart kommer det onda vara borta och vår tandläkare kan genast se om du behöver ett flertal behandlingar eller om det räcker med den akuta du kommit för. Huvudsaken är dock att du kommer att bli av med värken och det kommer att kännas underbart.

En av de vanligast anledningarna till plötslig tandvärk är att tandens rot plötsligt blivit exponerad eller infekterad. Det kan bero på ett kariesangrepp, att en plomb har lossnat eller att man slagit av tanden i en olycka. Alla anledningar går att göra någonting åt så du behöver inte oroa dig alls.

Om det är fråga om en infektion kan det krävas att du tar antibiotika under ett visst antal dagar då man inte förseglar en tand om den inte är frisk. Detta brukar ta runt en vecka men under de dagarna har du ingen värk, antingen då tandläkaren under ditt akutbesök tillfälligt avhjälpt smärtan eller då du har fått lämpliga smärtstillande tabletter. Antibiotikan brukar verka väldigt snabbt!

När du är infektionsfri blir det dags att laga hålet eller den brutna tanden och det gör man under ett enda besök. Skulle man behöva ett tandimplantat då tanden lossnat helt kommer tandläkaren att göra ett avtryck så att tandteknikerna kan tillverka en tand som passar din mun perfekt.